Home  Contact 
Context - Solutii in contextul afacerii tale
Home0Despre noi0Serviciile noastre0Consultanta online0Subiecte0Contact
Subiecte

inapoi la lista de subiecte

Valoarea unei afaceri

Valoarea unei afaceri, in piata tranzactiilor de acest fel, este determinata de:

- cota de piata detinuta de afacerea respectiva;
- profitabilitatea/rentabilitatea afacerii;
- prognoza privind piata respectiva;
- transaparenta afacerii - acuratetea cu care afacerea poate fi descrisa si inteleasa;
- capacitatea de planificare strategica a managementului.

Cota de piata arata daca afacerea este solida, daca exista o masa critica de consumatori/clienti stabila.

Profitabilitatea combinata cu prognoza privind piata respectiva arata potentialele castiguri care se pot obtine in afacerea de interes.

Transparenta afacerii "corecteaza" ca indice valoarea finala si arata cat de usor este ca acea afacere sa fie preluata.

Capacitatea de planificare strategica a managementului actioneaza tot ca "indice de corectie" si arata capacitatea managementului de a valorifica posibilitatile viitoare.

Exemplu:

Afacerea A

- cota de piata: 20 la suta dintr-un total de o suta milioane E;
- rata profitului: 5 la suta;
- prognoza: piata specifica se va dubla in viitorii 5 ani;
- transparenta afacerii: afacerea provine dintr-un multibusiness cu gestiune centralizata  haotica; transparenta se masoara ca fiind de 4 pe o scara de la 1 la 10;
- capacitatea de planificare strategica: managementul are exclusiv preocupari operationale; singurul rol de planificare strategica il executa antreprenorul care, in conditiile in care afacerea va fi vanduta, nu va mai juca acest rol pe o scara de la 1 la 10, capacitatea de planificare strategica este de 2.

Valoarea afacerii: profit actual (1 milion E)*20 (tinand cont de dublarea afacerii)*4/10 (transparenta)*2/10 (planificare strategica) - 1,6 milioane E.

Se observa ca valoarea afacerii, in conditii de piata, este intre 1 milion si 20 de milioane - totul depinzand de capacitatea de planificare strategica si transparenta. Cele doua caracteristici arata gradul in care acea afacere poate valorifica sau nu oportunitatile de piata.  


 

Consultanta Online

Puteti adresa aici intrebarile dvs. referitoare la managementul resurselor umane. Va rugam sa completati formularul de mai jos si veti primi raspuns de la unul dintre consultantii CONTEXT.

Intreaba acum!


Noutati CONTEXT

14 ianuarie 2010
O noua colega se alatura echipei noastre. Mai multe informatii aflati pe vinurileflorentei.wordpress.com .

25 februarie 2010
Cautam pentru clientul nostru, important producator de mezeluri, Director general (zona Crisana). Persoana care va ocupa acest post va coordona intreaga activitate a firmei si va raporta Consilului de administratie. Sunt necesare experienta relevanta in vanzari si/sau productie, motivatie pentru ocuparea unui astfel de post, capacitate de a coordona o companie de prestigiu. pentru relatii folositi liviu.hahaianu@cru.ro

detalii...


Context Macro

Ce ne-a atras atentia saptamana aceasta:

25 februarie 2010
Primele 5 companii de consultanta in management, dupa numarul de consultanti, conform Business Arena - 1. Romair Consulting - 120 consultanti, 2. Deloitte Consultanta - 99, 3. Work Solutions - 75, 4. Smartree - 60, 5. Tebodin - 60.

11.01.2010
Primele 5 tendinte pe piata muncii in 2010: Rata somajului peste 10%; Scaderea salariilor top executivelor cu o medie de 30%; Folosirea agresiva a formelor alternative de plata; Initiativa si determinarea vor fi mai apreciate decat profesionalismul la angajare; Folosirea referintelor la angajare.

detalii...Copyright 2005, Context Resurse Umane - www.contextresurseumane.ro
home | despre noi | servicii | consultanta online | contact
Designed by Netboot - www.netboot.ro